torstai 15. tammikuuta 2015

Kävin intarsiakurssilla

Olin viime viikonloppuna Vanajaveden opiston intarsiakurssilla. Intarsia on eräänlainen puu-upotustekniikka, jolla puuta voidaan koristella. Kurssilla opeteltiin  tekniikkaa valmiin oksakuvan avulla.
 
Kuva toteutettiin  viiltämällä  vaiheittain erilaisia viiluja intarsiaveitsellä pahvisapluunan läpi.
 
Kuvan  kuvio tehtiin kahdeksasta eri palasta ja osaa paloista paahdoin kuumalla hiekalla. Paahtamista kokeilin myös taustaan, jossa tummentamisen yritys näyttää lähinnä likaisilta sormenjäljiltä. 
 
PERIAATTEESSA tekniikka on valtavan helppo. Veitsellä leikataan/ viilletään eri viiluista edellistä palaa tarkasti myötäileviä paloja. Mutta sitten, kun aloittelija lähtee työstämään haurasta viilua veitsellä yksinkertaiseenkin kuvioon, huomaa, että  työskentely vaatii kärsivällisyyttä ja todellakin opettelemista.
 
Parhaan lopputuloksen saamiseksi jokaisen palan tulisi olla täydellinen pala viereiselle.  No, ei ihan ollut ja kuva hieman muokkaantuikin työn edetessä.

Kurssilta kotiin tuomisina hieman epätäydellinen, mutta kuitenkin valmistunut työ,  rakko sormessa, hartiajumi, kasa viiluja ja tuliterä intarsiaveitsi.
 
Jos kiinnostuit tekniikasta tutustu siihen paremmin esimerkiksi täältä.

Ei kommentteja: