Flunssan vähän hellitettyä teki mieli leipoa jotakin oikein hyvää. Ja koska täällä on menossa sadan päivän makean herkkulakko, leivonnan piti olla jotakin vähän terveellisempää.
Flunssan vähän hellitettyä teki mieli leipoa jotakin oikein hyvää. Ja koska täällä on menossa sadan päivän makean herkkulakko, leivonnan piti olla jotakin vähän terveellisempää.
Vatruskat ovat Ilomantsilainen suolainen perinneleivonnainen. Näitä suussa sulavia leivonnaisia olemme monesti etsineet Itä-Suomessa. Nykyään teen ne yleensä itse.
Tarvitset vatruskoihin:
Pohjaan:
Perunamuusia ( myös valmismuusi toimii "hätätilanteessa")
Kananmunan/kananmunia perunamuusin määrästä riippuen
Vehnäjauhoja
Täytteeseen:
Keitettyä riisiä
Voita/margariinia
Suolaa
Voiteluun:
Kananmuna
Keitä ensin riisit suolatussa vedessä. Kypsät riisit huuhdellaan irtonaisiksi ja halutessaan sekaan voi laittaa pienen nokareen voita tai margariinia.
Tee perunamuusi. Mausta se suolalla. Jäähtyneeseen perunamuusiin lisätään kananmuna.
Tee perunamuusi. Mausta se suolalla. Jäähtyneeseen perunamuusiin lisätään kananmuna.
Lopuksi perunamuusiin sekoitetaan vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta pystyy taputtelemaan pieniä ympyröitä jauhotetulle alustalle. Jos jauhoja on liian vähän taikinasta on hankala muotoilla kauniita vatruskoita. Toisaalta samoin kuin perunarieskoissa, maku on pehmoisempi, mitä vähemmän jauhoja. Ympyrän toiselle laidalle laitetaan riisiseosta ja ympyrän toinen puoli käännetään kanneksi. Reuna huolitellaan käsin/haarukalla/lautasen reunalla.
Voitele ja paista vatruskat 250 asteessa noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Nauti!
2 kommenttia:
Jes, mikä nimi blogillasi onkaan! Mainio, elämänmakuinen asenne näkyy ja kuuluu päivityksissäsi. Tulen toistekin:)
Ihanasti sanottu, kiitos! Ja tervetuloa toistekin :)
Lähetä kommentti