perjantai 30. tammikuuta 2015

Miniminilintuja

Tein muutaman perinteisten lankalintujen miniatyyrejä koruiksi.

Käytin vain ohuita puuvillalankoja ja sidoin linnut yhteen ompelulangalla. Valmiisiin  lintuihin ompelin korulenkin. Nokat on pienten puuhelmien palasia.  

Leikkasin lintuja varten kolme noin 10 cm lankanippua. Lyhyemmilläkin langoilla pärjää, mutta lankojen sitominen on tietty helpompaa pitemmillä langoilla.
Lintujen kokoaminen aloitetaan kiepauttamalla musta lankanippu puolestavälistä harmaan lankanipun ympäri. Sitten sidotaan hyvin langalla mustan lankanipun juuresta kiinni.  
Punainen nippu sidotaan  puolestavälistä kiinni ja taitetaan samansuuntaisesti toisen punaisen puolen kanssa, niin ettei se mene harmaan nipun ylitse.  
Lopuksi sidotaan lankaniput yhteen, leikataan pyrstö sopivaksi ja kiinnitetään nokka ja koruosat.  Ennen pyrstön sidontaa voi vielä  muotoilla lintua ja korostaa haluamiaan värejä jättämällä tiettyjä lankoja enemmän näkyviin.

Nyt vaan sitten penkomaan jämälankakoreja ja tekemään kaikenlaisia kirjavia papukaijoja :) Mukavaa viikonloppua!4 kommenttia:

Neuloosi vs. Purkoosin Marjo kirjoitti...

Iiih! Ihana oivallus! Taisin saada just hyvän syyn näprätä jämälangoista punatulkut omiin korviin!

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Anna mennä :D

Tuazophia kirjoitti...

Onpa hieno idea! Minä keräilen askartelumalleja Berliinin suomalaisen kielikoulun myyjäisaskarteluihin (voittoa tavoittelematon yhdistys - myyjäisillä rahoitetaan koulun toimintaa). Saako idean pienistä punatulkuista ottaa käyttöön?

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Mukava, kun kysyit. Tietty kiva, jos mainitsette mistä idea on. :)