perjantai 21. maaliskuuta 2014

Roscy road-kakku


Tänään innostuin leipomaan!  

Tässä Roscy Road, ystävien kesken Roscy. Roscy roadissa ideana on, että suklaata, yleensä tummaa ja maitosuklaata  sulatetaan sekaisin rasvan kanssa vesihauteessa. Sulaan massaa sekoitetaan oman mielen mukaan pähkinöitä, karkkeja ja kuivattuja hedelmiä. Seos kaadetaan vuokaan jääkaappiin kovettumaa.
 
Aiemmin olen kokeillut tehdä Roscya lisäämällä suklaaseen rouhittuja vaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, suolattuja sekä suolattomia paahdettuja pähkinöitä. ( pienempi kuva)
 
Tänään  päätin, että teen Rocky roadia poppareista, hedelmäkarkeista ja Polly karkeista. (isompi kuva)  Ja jos jossakin on Pollyjä, niin lopputulos ei voi olla kuin herkkua?

Tänään käytin Rockyyn:  

Taloussuklaalevyn
2 kpl Pandan 130 g maitosuklaalevyä
valmiita poppareita
pehmeitä hedelmäkarkkeja
Pollyjä
nokareen margariinia

Karkkien määriä tai poppareita en mitannut, vaan rouhin niitä sulan suklaan sekaan sen verran, että ne hyvin peittyivät suklaalla. Ei tämäkään ole niin kovin tarkkaa.  Karkkien ja popparien määrällä ja suhteella pystyy tietysti säätelemään kuinka suolaista tai makeaa haluaa.

Koristeluvaiheessa karkit oli jo kadonneet parempiin suihin, eikä karkeista oikein saanut enää sanoja kakun päälle. Mutta iloinen se kuitenkin on.... ja HERKKU :)

Ei kommentteja: