torstai 20. maaliskuuta 2014

Herkkusuun suklaapiilo

Pääsiäiseen on vielä aikaa, mutta minä ainakin olen jo maistellut useamman suklaamunan. Siitä sainkin idean päällystää suklaamunia virkkamalla.
 
Lehtiä selatessani silmiini osui Ihana lehdessä 3/2013 ohje, jossa oli virkattu kukkapäälliset kiviin. Lähdin soveltamaan ohjetta Mignon muniin.
 
Päällisestä voi tehdä kiinteän tai sitten nauhalla avattavan. Minun olisi ehkä pitänyt virkata kiinteät koristeet. Ostin nimittäin kaupasta suklaamunia, joista söin jo kaksi ennen kuin  ehdin niihin mitään virkkaamaan. Tosin tiedän missä sakset ovat, joten saisin suklaan esiin :)
 
Päälliset virkkasin 2 koukulla puuvillalangoista.  
 
OHJE:
 
1.Ensiksi virkkaa 6 kjs ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa sitten renkaaseen 1 kiinteäsilmukka ja 1 ketjusilmukka. Toista tätä 8 kertaa.
 
2.Virkkaa 5 kjs ja kiinnitä näin muodostunut lenkki 1 kerroksen ensimmäiseen kiinteiden silmukoiden väliseen ketjusilmukkaan kiinteällä silmukalla. Viimeinen 8. lenkki on tehty virkkaamalla 3 kjs. ja pylväs, joka kiinnitetään ensimmäisen silmukan juureen.
 
3.Virkkaa sitten 5 kjs ja kiinnitä edellisen kerroksen lenkin kaareen ketjusilmukalla. Viimeinen lenkki virkataan taas tekemällä 3 kjs ja kiinnitetään pylväällä ensimmäisen silmukan juureen. Tee tällaisiä kerroksia tarvittava määrä. Mignoniin tein  näitä kerroksia langasta riippuen 2-3 kerrosta. Eli muista sovitella päällistä!
 
4.Viimeisen kerroksen tein virkkaamalla 3 kjs joka toiseen kaareen. Jätin viimeisen kaaren tekemättä, jotta sain Mignonin sujautettua paikoilleen. Lopuksi tehtävät  ketjusilmukkanauhat muodostavat viimeisen kaaren.
 
5.Virkkaa lopuksi kaksi vähintään 15 silmukan kjs  pötköä työn molemmille laidoille. Näillä on tarkoitus solmia päällinen suklaamunan päälle. Toki voit tehdä päällisestä myös kiinteän tai kiinnittää siihen kauniin nauhan, millä se avataan.   
 
Kaaosvirkkaushan varmasti myös sopisi hyvin tähän työhön, silmukkamäärillä ei olisi niin väliä. Valmiiseen verkkoon voi tietysti halutessaan vielä ommella helmiä, paljetteja tai muita koristeita.

Käyköhän näille samoin kuin joulukuusen karkkikoristeille väitetään käyvän. Pääsiäisenä kulhossa komeilee vain pelkkiä päällisiä...
 

2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Onpas kivoja ideoita sinulla!
Mukava lukea ja jäänkin seurailemaan mitä teet seuraavaksi. Tämä munan ympärille virkkaaminen on kiva idea. ja niin kauniskin vielä.

mukavaa viikonloppua sinulle!

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos! Tulipa hyvä mieli kommentistasi :) Ja samoin!