tiistai 1. joulukuuta 2015

Tehdäänkö yhdessä hyvän mielen joulukuu?


Joulukuu ja ilmassa on ripaus taikaa. Kävimme viime viikolla Rovaniemellä halaamassa joulupukkia ja tonttukoulussa. Nyt onkin aika pistää tonttumaisesti hyvä mieli kiertämään. 

Työpaikalleni on useampana jouluna hiippaillut Tonttu Tomera, joka jättää jälkeensä pieniä yllätyksiä, naivistisia runoja ja toivottavasti hyvää mieltä. Tonttu Tomera syntyi alunperin halusta ilahduttaa kilttiä siivoojaa koristelemalla joulunaikaan siivouskärry pienin yllätyksin. Myöhemmin Tonttu Tomera villiintyi ja yllätyksiä alkoi ilmestyä muillekin ja muinakin pyhinä.


Tänä vuonna Tomeraa laiskottaa. Lähimpien työkavereiden työpöydille ilmestyi Positiivareiden valmiit joulukalenterit värssyjen kera: 

"Tonttu Tomera vielä kylkeä kääntää. Kohta on aika herätä häärään. Joulu saapuu senhän sä tiedät. Odotusta paremmin siedät, kun luukkuja avaat ja tunnelmaa keräät. " 

Suuri runoilija Tonttu Tomera ei siis ehkä ole, mutta hyväntahtoisen se on. En tiedä onko sekin myös hieman laiska, koska valmiit kalenterit oli hankkinut tänä vuonna. 


Toisaalta Tomeran kaverit ovat jo heränneet auttamaan. Ei tiedä mistä ne itsensä löytävät ja mitä vielä keksivät. Ehkä ne ilmestyvät moikkaamaan viestien kera tai tuovat pieniä yllätyksiä mukanaan. 

Mistä sinun työkavereillesi tai läheisillesi tulisi hyvä mieli? Alkaako työpäivä paremmin, jos peilissä kurkkaa tonttu tai tietokoneen näytöllä nököttää iloinen hiippalakki tervehdyksen kera?

Haastan sinut tänä jouluna hellittämään. Joulu tulee vähemmäkin. Miten hellisit itseäsi, miten yllättäisit läheisiäsi. Ei suuria eleitä, vaan paljon pieniä tekoja suurella tunteella. 

Taianomaista joulukuuta <3

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Aivan mahtava idea ilahduttaa ihmisiä! Ihana Tonttu Tomera <3

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

<3