sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Suodatinpussikransseja nopeutettuna


Sodatinpusseista tehtyjä kransseja näkee tällä hetkellä jokapuolella. Minä innostuin myös kokeilemaan. Ensin kurkkasin vinkkiä täältä ja sitten lähdin soveltamaan.


Laitoin suodatinpusseja ainoastaa kaksi päällein, joten kukista tuli nelinkertaisia. Leikkasin reunat harkkosaksilla, jotta sain niihin lisäeloa.Ensimmäisen kranssin kukat tein lasin pohjalla, jolloin kukista tuli aika pieniä. 

Toiseen kranssiin tein isompia kukkia kulhon pohjalla ja lopulta päädyin leikkaamaan ympyrät vapaasti ilman piirtämistä. Homma tietysti nopeutui kovasti. Kukat leikkaa ja kiinnittää kranssiin alle tunnissa. Ja vapaasti leikattuna lopputuloksesta tuli vain entistäkin ilmeikkäämpi, kun joka kukka ei ole samankokoinen. 


Isommilla kukilla kranssista tulee tietysti muhkeampi, vaikka tein sen samankokoiseen styroksipohjaan. 

Täällä joulun väri on jo monena vuonna ollut valkoinen, kullan ja hopean kimalluksella höystettynä. Kransseihinkin lisäsin kimalleliimaa, joka ei taida valitettavasti kuvissa juurikaan näkyä.Pienenpään kranssiin laitoin valmiin koristekuvion vaihdettuani siihen ensin hopeisen nauhan. Tein myös toisen isokukkaisen kranssin lahjaksi ja siihen lisäsin askarteluhelmiä, kimalletta ja muhkean nauhan. 


Innostuin kimalleliimasta eilen ehkä vähän liikaakin ja lisäsin pöydällä olleeseen ruusukimppuunkin kimalletta. Näyttävät ainakin tänään vain nauttivan kimalluksestaan :)


Hyvää itsenäisyyspäivää!  

2 kommenttia:

Silausta vailla - Minna kirjoitti...

Hyvä idea toi harkkosaksilla leikkaaminen! Ja tää nopea versio sopis mullekin. On jääny kokeilematta koko kranssi-idea, koska en jaksa/ehdi piirrellä ympyröitä suodatinpusseihin. :)

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos :) Ja niinpä! Se piirtely tuntui jotenkin vähän turhalta vaiheelta.