sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Juustoiset kurpitsasämpylät

Tänään innostuin leipomaan iltapalaksi juustoisia kurpitsasämpylöitä.

Käytin sämpylöihini:
 
puolikkaan kurpitsan keitettynä ja soseutettuna
vettä noin 1 1/2 dl
lorauksen hunajaa
1 pussin kuivahiivaa
suolaa
2dl ruisjauhoja
6dl sämpyläjauhoja
juustoraastetta (pussin loppu)
öljyä
 
Muut aineet on lisätty kädenlämpöiseen kurpitsasoseeseen. Veden määrää kannattaa muuttaa sen mukaan, kuinka paljon kurpitsan keitinvettä on mukana kurpitsasoseessa. Osan juustosta säästin sämpylöiden päälle.

Kohotuksen jälkeen pyörittelin taikinan reiluksi sämpylöiksi, kohotin ja paistoin noin 200 asteessa kypsiksi eli reilun 10 minuuttia. Ohje on hyvin epämääräinen, koska en mittaillut aineita jauhoja lukuun ottamatta.
 
Mutta se tunne, kun rasva sulaa uunituoreen sämpylän päälle...

Ei kommentteja: