Itä-Suomen mökillä on muutamia perinteitä mitä ilman loma ei varmaankaan tuntuisi lomalta.
Minulle rakas perinne on, että menemme yli 80 vuotiaan isäni kanssa kanttarellimetsään ja lakkasuolle.
Yksikseni en varmaan koskaan löytäisi mitään, mutta isä tuntee seudut, kuin omat taskunsa. Ja kah, taas löydettiin kanttarelleja.
Osasta saalista täytyi tietenkin tehdä piiras. Löysin mielenkiintoiselta kuullostavan piirakanpohjan ohjeen gootlettelemalla. Pohja on tehty mukaillen Karppajien keskustelupastalta löytynyttä ohjetta.
3 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental -raastetta
Kananmunan
1 rkl Flora emmental ruokakermaa
2 dl Emmental -raastetta
Kananmunan
1 rkl Flora emmental ruokakermaa
Täytteeksi käytin:
Kanttarelleja ja tuoretta sipulia kuullotettuna
Emmentaljuustoa
Kananmunan
Ripauksen suolaa
Pohjaa kannattaa esipaistaa vuossa vajaa 10 minuuttia 200 asteessa. Lopuksi piirakka täytteineen paistetaan kunnes piirakka on sopivan ruskea eli noin 20 minuuttia.
Piirakka oli mielettömän hyvää. Otin kuvia uunituoreesta piirakasta, joten osa kuvista on hieman sumeita, koska lämpö höyrysti kameran :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti