maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kanttarellipiirakka mantelijauhoista

 Itä-Suomen mökillä on muutamia perinteitä mitä ilman loma ei varmaankaan tuntuisi lomalta.
 
Minulle rakas perinne on, että menemme yli 80 vuotiaan isäni kanssa kanttarellimetsään ja lakkasuolle.
 
Yksikseni en varmaan koskaan löytäisi mitään, mutta isä tuntee seudut, kuin omat taskunsa. Ja kah, taas löydettiin kanttarelleja.
 
Osasta saalista täytyi tietenkin tehdä piiras. Löysin mielenkiintoiselta kuullostavan piirakanpohjan ohjeen gootlettelemalla. Pohja on tehty mukaillen Karppajien keskustelupastalta löytynyttä ohjetta.
 
 
Minä laitoin pohjaan: 
 
3 dl mantelijauhetta 
1 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental -raastetta 

Kananmunan
1 rkl Flora emmental ruokakermaa 
 
 

Täytteeksi käytin:
 
Kanttarelleja  ja tuoretta sipulia kuullotettuna
Emmentaljuustoa
Vajaan 2 dl Flora emmental ruokakermaa
Kananmunan
Ripauksen suolaa
 
Pohjaa kannattaa esipaistaa vuossa  vajaa 10 minuuttia 200 asteessa. Lopuksi piirakka täytteineen paistetaan kunnes piirakka on sopivan ruskea eli noin 20 minuuttia.
 
Piirakka oli mielettömän hyvää. Otin kuvia uunituoreesta piirakasta, joten osa kuvista on hieman sumeita, koska lämpö höyrysti kameran :) 
 
 
 

Ei kommentteja: