sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kahden raaka-aineen suklaakakku

 
Kyllä - tarvitset tähän kakkuun kahta elintarviketta, suklaata ja kananmunia. Yksi + yksi on kaksi, paitsi jos sitten haluat koristella kakun, niin lopputulos on kolme tai neljä tai.... jotakin ;)
 
Mutta itse kakku siis syntyy pelkällä suklaalla ja kananmunilla tällä ohjeella.  
Tarvitset kakkuun: 
3 kananmunaa
noin 160 g suklaata (minä käytin tummaa suklaata)
(mansikoita, tummaa suklaata, jäätelöä)
 
Sulata suklaa vesihauteessa ja vispaa jäähtynyt suklaa keltuaisiin. Jääkaapissa jäähdytetyt valkuaiset vispataan kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdon pitää olla marenkia eli  vatkaa vaahtoa niin kauan, ettei se valu, vaikka kulho olisi nurinniskoin. Valkuaisvaahto vatkataan vähitellen suklaakeltuaisseokseen. Kaada seos noin 15 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minä käytin isompaa vuokaa ja kakusta tuli tietysti matalampi. Paista kakku 170 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi suklaaseen dipatuilla mansikoilla ja piparimuotilla otetuilla jäätelösydämillä.

Kakun valmistelu on nopeaa, uuni hoitaa loput. Kakku on ihanan pehmoista ja suussa sulavaa herkkua. Tätä teen toistekin, ehkä kokeilen tehdä sen seuraavaksi maito- tai valkosuklaasta??

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monelle hengelle?

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Itse tein alkuperäisohjetta isompaan vuokaan, jolloin tuli tietty matala kakku. Syöjiä taisi olla neljä, mutta olisi riittänyt useammallekin. Sanoisin, että 4-6 hengen kakku/torttu. Ja huippuhyvää. Hyviä herkutteluhetkiä!