Mutta itse kakku siis syntyy pelkällä suklaalla ja kananmunilla tällä ohjeella.
Tarvitset kakkuun:
3 kananmunaa
noin 160 g suklaata (minä käytin tummaa suklaata)
(mansikoita, tummaa suklaata, jäätelöä)
Sulata suklaa vesihauteessa ja vispaa jäähtynyt suklaa keltuaisiin. Jääkaapissa jäähdytetyt valkuaiset vispataan kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdon pitää olla marenkia eli vatkaa vaahtoa niin kauan, ettei se valu, vaikka kulho olisi nurinniskoin. Valkuaisvaahto vatkataan vähitellen suklaakeltuaisseokseen. Kaada seos noin 15 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minä käytin isompaa vuokaa ja kakusta tuli tietysti matalampi. Paista kakku 170 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi suklaaseen dipatuilla mansikoilla ja piparimuotilla otetuilla jäätelösydämillä.
Kakun valmistelu on nopeaa, uuni hoitaa loput. Kakku on ihanan pehmoista ja suussa sulavaa herkkua. Tätä teen toistekin, ehkä kokeilen tehdä sen seuraavaksi maito- tai valkosuklaasta??
Koristele jäähtynyt kakku halutessasi esimerkiksi suklaaseen dipatuilla mansikoilla ja piparimuotilla otetuilla jäätelösydämillä.
Kakun valmistelu on nopeaa, uuni hoitaa loput. Kakku on ihanan pehmoista ja suussa sulavaa herkkua. Tätä teen toistekin, ehkä kokeilen tehdä sen seuraavaksi maito- tai valkosuklaasta??
2 kommenttia:
Monelle hengelle?
Itse tein alkuperäisohjetta isompaan vuokaan, jolloin tuli tietty matala kakku. Syöjiä taisi olla neljä, mutta olisi riittänyt useammallekin. Sanoisin, että 4-6 hengen kakku/torttu. Ja huippuhyvää. Hyviä herkutteluhetkiä!
Lähetä kommentti