keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ampiaisia ja kakkutikkareita

 
Tein mantelimassamuffinseista cake popseja eli kakkutikkareita. Näin jälkikäteen sanoisin, että tuo ihana muffinsi toimii paremmin ihan muffinsina.  Massa on todella makeaa suklaalla kuorrutettuna ja tikut tulivat helposti massan läpi. 

Paistoin  ja jäähdytin muffinsit ohjeen mukaan. Halutessaanhan taikinan voisi paistaa isommassakin vuossa.   Jos haluat tehdä kakkutikkareita, unohda alkuperäisen ohjeen muut vaiheet.

Jäähtyneet muffinsit murustin seuraavana päivänä kulhoon. Tässä vaiheessa muffinseja oli enää jäljellä kahdeksan kappaletta. Useampi oli kadonnut johonkin :) 
 
Sekoita sitten  keskenään noin 100g maustamatonta tuorejuustoa ja tomusokeria maun mukaan. Massa saa olla aika paksua. Seos yhdistetään kakkumuruihin ja sekoitetaan tasaiseksi.

Massasta pyöritetään pieniä palloja. Valmiiden pallukoiden annoin jäähtyä jääkaapissa reilun tunnin.

Tämän jälkeen sulatin suklaan. 

Tikun kastaminen suklaaseen kuulemma pitää tikun paremmin pallukassa. Kasta sitten pallot sulaan suklaaseen. Käytin valkoista ja tummaa suklaata. Koristelussa käytin nonparelleja.
 
Osan palloista laitoin paperivuokiin ja koristelin levittämällä lusikalla pinnalle sulatettua tummaa ja valkoista suklaata. Koristeiksi tein marsipaaniampiaisia.
 
 
 Marsipaaniampparit:
 
Idea ampiaisiin on Sokerikokin parhaat kirjasta, josta löytyy ohje myös itsetehtyyn marsipaaniin. Minä ostin 90g kuuden värin marsipaanilajitelman, mikä on sopiva tällaiseen hetkelliseen koristeluinnostukseen. Ampparien siivet ovat mantelilastuista.
 
 

Nyt herkuttelemaan. Iloista vappua! :)

 

Ei kommentteja: