lauantai 15. maaliskuuta 2014

Neulehattaraa


Tein tässä yhtenä iltana ehkä maailman rumimman pipon. Siinä ei oikein toiminut mikään, ei värit, lanka eikä malli. Säilöin pipon lankakoppaani odottamaan purkutuomiota tai ehkä syksyä, jolloin sinapinkeltainen ja muut siihen sopivat värit saattavat taas toimia.

Kamalan värikokemuksen jälkeen tarvitsin korjaavan kokemuksen ja tein pari helppoa keväistä kolmiohuivia.  Ohjeen bongasin Sekaisin langoista kirjasta. Ohje on yksinkertainen. Luodaan ensin 2 silmukkaan, jonka jälkeen neulotaan aina oikeaa, lisäten joka kierroksella yksi silmukka kummassakin reunassa niin kauan, kunnes huivi on sopivan kokoinen.  

Tällainen aloitteleva neuloja joutui opettelemaan mikä lisäystapa toimi parhaiten tässä työssä. Lisäykset olen tehnyt neulomalla reunoissa silmukat kahteen kertaan.   
 
Huivit on neulottu 8 puikoilla. Lankoina käytin Kid Silk 30 ja Novitan Rose 618. 

Tein myös molempiin huiveihin sopivat korut. Muffinsinauhakoru on tehty rosee työvälineellä, käyttämällä kuutta puutapeista. Ruskean korun tein ompelemalla pitsinauhaa käsin satunnaisesti kukaksi. Molempiin olen ommellut keskelle napit. Taakse voi ommella koruneulan tai hakaneulan. Söpööööö :)
 

Ei kommentteja: