torstai 6. maaliskuuta 2014

Iloiset tennarit

Kyllä keväällä uudet tennarit tarvitsee, eikö ;) Näillä ei ehkä ihan asvaltilla tepsutella, mutta aika kivat sisällä. Lankana käytin Novitan seiskaveikkaa ja virkkaukset on toteutettu ketjusilmukoilla yksinkertaisella langalla kolmosen koukulla. Tennarien virkkaukseen löytyy hyvä perusohje kuvineen täältä, jota sitten lähdin fiiliksen ja vähän sattumankin mukaan muokkaamaan itselleni sopivaksi.

Tennarin pohjan tein murretulla  ruskealla. Alkuperäisessä ohjeessa on hauskasti tehty kaksivärinen pohja tai kolmivärinen, jos haluaa tehosteraidatkin laskea.  Yhdellä värillä varsinaisen pohjan tekeminen mahdollisti sen, ettei minun tarvinnut niin paljon mittailla pohjan kokoa, mikä tietysti sopii laiskalle naiselle oikein hyvin. :) Sovittamalla ja silmämääräisesti pääsee aika pitkälle.  Etukappaleen paikka onnistui hyvin, mutta etukappaleesta tekisin näin jälkikäteen lyhyemmän. 

Kaikki vaaleanpunaiset reunat, läpän ja tossun sivut  huolittelin valmiina vielä ympäriinsä ketsusilmukoilla. "Reiät" kengännauhoille tein ruskealla langalla neulan avulla.

Valkoinen tai luonnonvalkoinen pohja olisi tehnyt tennareista raikkaammat, eikä ehkä niin mokkasiinin näköisiä. Mutta näillä mennään ja tämä sävy ehkä lisää käytettävyyttä. Ja ainahan voi leikkiä nauhoilla :)

4 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Näistähän tuli kivat. Ja tosi hyvä muutit mallia itsellesi sopivaksi. Näin se pitääkin tehdä :)
Itsellehän ne tulee. Tuo reunan huolittelu on mullakin nykyään tennareiden mallissa mutta olen täysin unohtanut mainita siitä ohjeessani. Kiitti muistutuksesta!
Mutta nuo ovat kyllä upeat ensimmäisiksi :)

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos :) Niitä oli kyllä hauska tehdä!

Jeme / pienia onnen avaimia kirjoitti...

Wau, iiiihanat! Pakko saada =) Täytyy kai alkaa opetteleen... hetki menee... pohjana ala-asteen virkkaamiset jossa virkkamisenkin alotin umpisolmulla =) Hieman, tavoitteita pitää olla <3

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Tottakai pitää olla!! Ja siinä on linkki hurjan hyvään kuvalliseen ohjeeseen. Onnea matkaan :)