perjantai 7. maaliskuuta 2014

" Hubba bubba"- koruja


Eilen ilmestyi uusin Suuri käsityö-lehti. Lehden sivuilta silmiini osui  Hamahelmistä tehdyt sydän korvakorut. Ja sitten minä taas innostuin ja lähdin soveltamaan ohjetta :)


 Tarvitset:

Hamahelmiä alustoineen
Pieniä helmiä
Korupohjia/ korulukkoja
Silitysraudan ja leivinpaperia 
Liimaa
Rautalankaa ja korupihdit, jos teet korukoukkuja itse


Hamahelmethän ovat siis muovihelmiä, joista tehdään tavallisimman kuvioita niille tarkoitetulla alustalla ja sulatetaan leivinpaperin päältä kuvio kiinni ja irroitetaan alustasta.

Jossain vaiheessa silittäessäni helmiä yhteen huomasin, että ns. nurja puoli on näissä hamahelmitöissä kauniimpi. Varsinkin vaaleanpunaiset korut näyttävät aivan purukumista tehdyiltä,  Hubba bubba- koruilta. Päädyinkin silittämään koruja molemmin puolin. Silitettäessä koruja molemmin puolin reunaan muodostuu sivusta katsottaessa todella kaunis  pitsinen reuna, joka ei kyllä valitettavasti kuvissa pääse oikeuksiinsa.  Mielestäni kaunein lopputulos tulee, kun korua silitetään niin kauan, että  hamahelmien ääriviivat kuultavat vielä aavistuksen ja koruun jää  reikiä. Jos koruja silittää liikaa molemmin puolin, niistä tulee helposti muodottomia ja myös reunan pitsikuvio häviää. 

Korun ollessa mieleiseni muotoinen, lisäsin osan koruista päälle pieniä helmiä. Painoin helmet kiinni leivinpaperin päältä kuumalla silitysrauhalla. Tässä vaiheessa ei kannata kovasti enää liikuttaa silitysrautaa, ettei kuvio muutu muodottomaksi.

Mahdolliset reiät esimerkiksi korvakorukoukuille kannattaa tehdä massan ollessa vielä kuuma. Itse tein reiät kuumaan massaan neulalla pyörittämällä.  Osan korunosista olen liimannut kiinni. Rintakorun liimasin rikkimenneeseen rintakorupohjaan, jossa oli jo valmiina pitsinen puu. 

Ja eikun korut käyttöön. Ihanan äkkimakean oloisia :)  Näitä ei ainakaan voi katsella otsa rypyssä.

Ei kommentteja: