sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Vuorellisia lapasia suomalaisen käsityön päivänä


Hyvää suomalaisen käsityön päivää kaikille!

Olen palannut vuorotteluvapaan jälkeen taas töihin. Tänä syksynä olen innostunut aloittamaan myös uusia harrastuksia crossfitistä kirjoituskurssiin. Ompelu innostus puhkesi lukkokukkarokurssilla. Ja nyt jo mietin mitä seuraavaksi ehtisi opetella onpelemaan. Ompelu ja muu nyhrääminen on mennyt yötöiksi ja väsyneenä tulee tietty tehtyä tyhmiä virheitä. Mutta paljon on taas opittukin.

Tässä muutamia itselleni ja pikkumurulle ompelemiani lapasia. 


Vuorelliset lapaset  ovat Tildan talossa ompelua ja askertelua- kirjan vuorettomien huopalapasten kaavan, vauvanlapasten ohjeen ja oman pähkäilyjen ja muokkausten yhdistelmä. Kangaskaupan tätikin  yritti selittää asiaa miten kannattaisi tehdä, kiitos hänellekin. Lopulta kokeilun ja erehdyksen kautta onnistuin. Aika hyvä mieli! 

Päällinen ja vuori ovat tehty molemmat kolmesta kappaleesta. Ranneosat tein reilun pituisiksi, että ranteet pysyy lämpöisinä, eikä resori vilku takin hihoista. 

Punahilkka-kangas on Hyvinkäältä Kangas-Hannasta ja Maatuska-joustofrotee Metsolan kankaita. Resorit ja vuoritrikoo Hämeenlinnan Eurokankaasta. 

Ei kommentteja: