torstai 11. elokuuta 2016

Karviaistuoremehukokeilu


Maalla pensaat pursuavat karviaisia. Köyhänmiehenlakkahillon lisäksi päätettiin kokeilla tehdä niistä tuoremehua. Ajatuksena oli, että treenataan tuoremehun tekemistä ennen puolukkasadon kypsymistä. No, katsotaan nyt innostutaanko enää toiste tuoremehuista. Oli meinaan aika työlästä. 

Tuoremehun tekoon sovelsimme tätä ohjettaSoseuttamisen teimme blenderillä ja mehun suodatimme kahteen kertaan, ensin siivilän läpi ja sitten harsokankaan läpi. Harsokangas tukkeutui välillä ja puolivälissä pesimme sen, jotta saimme loppumehun suodatettua. 

Noin kolmesta kiloa marjoja saimme mehua 2,5 litraa. Tosin mehua olisi tullut vielä vähän enemmän, jos olisimme jaksaneet odottaa pitempään mehun tippumista harson läpi. 

Sokeria käytimme alkuperäisohjetta vähemmän ja nyt mehu on ihanan kirpsakkaa ja hapanta. Pahaa, sanoi pikkuneiti :) 

Sitruunahapon määrä tarvitsisi ehkä lisää työstämistä, koska alkuperäisohjeen marjana oli puolukka. Muutenkin ehkä lähinnä sellainen juo pois kokeilu,  säilyvyydestä ei ole mitään takeita, eikä maku ainakaan tunnu paranevan säilytyksessä. 



Ei kommentteja: