torstai 20. elokuuta 2015

Yöaskartelua eli kynsilakoista koruiksi

Viime yönä iski pitkästä aikaa askarteluinnostus ja olipas kuulkaas kivaa :)  Näin illalla netissä kuvia kunsilakalla tehdyistä koruista ja innostuin googlettelemaan lisää. 

Ohjeissa puhuttiin kapusseista (opin uutta eli kapussi on toiselta puolelta tasainen korukivi) hilelakoista, helmiäislakoista yms....  Ja huomasin samassa jo kaivelevani kynsilakkapullojani esille ja etsiväni laatikosta vanhoja koruhelmiä. 

Tekniikassa sivellään haluamiaan lakkoja korukiven tasaiselle puolelle useita kerroksia, myös sabluunaa, piirtämistä tai marmorointia voi käyttää. Ensimmäiseksi tuleva lakka näkyy tietysti päällimmäisenä jne. Tekniikka mahdollistaa erilasten kuvioiden teon, mutta jo erilaisia summittaisia lakkapintoja tekemällä saa aikaan hauskaa pintaa.

Kirkkaita kiviä en löytänyt varastoistani kuin muutaman, joten kokeilin yhteen vihreäänkin. Käytin vihreässä korussa hilelakkojen lisäksi mustaa kynsilakkaa. 

Tästä vihreästä itseasiassa tuli suosikkini. Liimasin sen aamulla kaksikomponenttiliimalla sormuspohjaan. 

Haastavaa kuvattavaa muuten lasin ja kimalluksen yhdistelmä.  Mutta tykkään sormuksesta kovasti. Se näyttää erilaiselta riippuen siitä miten valo siihen osuu. 

Pinkit kivet odottavat uutta inspiraatiota tai uudelleen työstöä. Kiviähän voi putsata helposti kynsilakanpoistoaineella ja aloittaa uudestaan.  Kotoa löytämäni koruhelmet ovat niin paksuja, että esim. korvakoruiksi nämä ovat liian raskaita.

Mitäs pidätte? 

Ei kommentteja: