perjantai 7. marraskuuta 2014

Mustikkavalkosuklaajuustokakku

 
Meillä hemmoteltiin isejä jo vähän etukäteenkin suussa sulavalla juustokakulla. Tämä kakku on sovellukseni useammasta juustokakkureseptistä.  Kakun eri versiot ovat löytäneet juhlapöytäämme jo monet kerrat ja varmasti leivon tätä jatkossakin.

Pohja:

Digestive keksejä 250g
Kaakaojauhetta 2 rkl
Voisulaa 75g

Täyte:

Tuorejuustoa 400g
Hienoasokeria 1,5 dl
kananmunia 3 kpl
Kuohukermaa 2 dl
valkoista suklaata 130g
Mustikoita 200g

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Voit myös laittaa keksit muovipussiin ja kaulitse pussin päältä ne hienoksi muruksi. Lisää kaakao ja voisula. Taputtele pohja voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Vatkaa sokeri ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat.
 
Sekoita mustikat, kermavaahto ja sulatettu suklaa sokerijuustoseokseen. Kaada seos pohjan päälle. Paista 175 aasteessa noin 40-45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa. Laita kakku jääkaappiin nieluiten vuorokaudeksi ja irrota vasta sitten vuoasta.
 
NAUTI <3 

2 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Aivan mielettömän kauniin näköinen juustokakku.

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos. Se on myös niin hyvää :)