lauantai 16. elokuuta 2014

Raakasuklaata

Minun on pitänyt monta kertaa kokeilla tehdä raakasuklaata ja nyt vihdoin innostuin ajatuksen toteuttamaan.  Raakasuklaan valmistuksessa raaka-aineita ei kuumenneta ja näin puhtaiden raaka-aineiden ominaisuuksien pitäisi säilyä. Raa'assa kaakaossa on mm. paljon antioksidantteja, kuitua ja magnesiumia. Raakasuklaan väitettään vaikuttavan positiivisesti mielialaan, muistiin ja jopa luovuuteen.
 

Raakasuklaa sopii hyvin kuulemma myös ennen treenejä nautittavaksi. Hyvin energiapitoista raakasuklaa toki on ja  liiaksi nautittuna sillä on myös haittavaikutuksia. Mutta kyllä noilla hyödyillä on jo pakko kokeilla! :)

Kokeiluuni ostin tavaratalosta Cocovin valmispakkauksen ( noin  24e ). Pakkaus sisälsi kaiken tarvittavan muotteja ja ohjeita myöten. Seuraavaksi kerraksi täytynee tutustua aiheeseen hieman paremmin ja hankkia aineet erikseen. Mutta kokeilu helppo toteuttaa valmispakkauksella.
 
 Pakkauksessa oli mukana:
 
-Kylmäpuristettua kaakaovoita (Peru)
- Kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä (Filippiinit)
- Agave siirappia (Meksiko)
- Lucuma-jauhetta (Peru)
- Goji-marjoja (Kiina)
- Raakaa kaakaojauhetta (Peru)
- Maca-jauhetta (Peru)
- Himalajan suolaa (Bolivia)
- Pyöreät valmistusmuotit
 

Kookosöljy sulatettiin vesihauteessa ja siihen lisättiin siirappi ja sitten muut aineet. Massaa voi maustaa mieleisekseen kuivatuilla marjoilla, pähkinöillä jne. Pakkauksessa tarkempi ohje.

Massa kaadetaan muotteihin ja muotit laitetaan hetkeksi kylmään.
 
Tein osan suklaasta ilman marjoja pakkauksessa oleviin muotteihin. Loppumassaan lisäsin marjat ja hunajaa ja kaadoin massan silikonisiin suklaalevymuotteihin.
 
Massasta tuli kuusi pyöreää suklaamakeista ja kuusi pientä kuudenpalan suklaalevyä.

Täytyy tunnustaa, että pohjattomana herkkusuna olin hieman skeptinen tälle herkulle, mutta yllätyin. Suklaa maistuu hyvälle.
 
Perinteinen suklaa tästä ehkä on kaukana, mutta marjoja/ pähkinöitä lisäilemällä tästä saa herkkua. Hunajan lisääminen oli turhaa. Pehmeä koostumus myös vaatii kylmässä säilyttämistä. Pakastin osan massasta ja se lisäsi "oikean suklaan tuntua".

Nyt vain odotellaan suklaan luovuutta lisäävää vaikutusta yms  ;)

2 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Mä olen ihan hurahtanut kaikkeen raakajuttuihin ja superfoodeihin. Niistä saa niin hyvät energiat.

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

:)