sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Melkein täydellinen croisantti

Kesäaamuihin sopivat aamupulahtelut, mutta myös ihanat viipyilevät heräämiset herkkuaamiaisilla.
 
Reippaammat tietysti leipovat aamiaisvermeensä itse ja sitten on meitä astetta laiskempia, jotka ihastuvat kaupan tölkkicroisantteihin.  Miesystäväni tykkää croisanteista, joten tämä purkkimalli on nopea tapa hemmotella. :)
 
Tölkkiin on pakattu taikina kuutta croisanttia varten. Zup, rullataan vaan purkki ja taikina auki, leikataan ja pyöritetään croisanteiksi. Voitelu ja paisto ohjeen mukaan. 
 
Astetta herkumpaa saa kun croisantit täyttää K-ryhmän lehdessä olleen ohjeen mukaan eli mascarponeappelsiini-seoksella ja tuoreilla mansikoilla. Alkaa maistua näin croisantteja vieroksuvallekin. :)
 
Tarvitset:
 
Croisantteja
Mascarponejuustoa
Appelsiinimarmeladia
Tuoreita mansikoita viipaleina
 
Tahnamäärästä riittää isommallekin määrälle croisantteja. Halkaise tuore croisantti varovasti. Tee mascarponesta ja appelsiinimarmeladista tahna sekoittamalla ne keskenään. Itse laitoin reilun desin marmeladia ja koko purkin Pirkan juustoa. Täytä croisantti tahnalla ja tuoreilla mansikanviipaleilla. Nauti!

Ei kommentteja: