keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Aku Ankka rannekoru kylmälaukun kaveriksi

Kylmälaukun kaveriksi päätin tehdä rannekorun. Itseasiassa koruajatus on pyörinyt päässäni jo pitkään,  nähtyäni jossakin lehdillä päällystettyjä helmiä. Nyt vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa idean.  Kivahan se on sopia yhteen kylmälaukkunsa kanssa, hihi :)
 
 
Käytin helmiini:
 
Massapalloja
Sarjakuvia
Erikeeper-vesiseosta
Mattalakkaa
Pyöreää korukuminauhaa

 
Massapalloissa ei ollut reikä, kuin yhdellä puolella, joten ensimmäiseksi tein reiän molemmille puolin ohuen rautaviilan kanssa. Sukkapuikkokin varmaan toimisi.
 
Koru on tehty samalla idealla, kuin laukkukin eli liimavesiseoksella lehteä liimaamalla haluttuun pintaan. Koruun revin lehtiä tosin vielä ohuemmiksi suiruiksi.

Mukailin lehdellä hieman pallon reikiä, jotteivat ne häviäisi lehden alle. Pyörittelin palloja myös käsissä, jotta lehtien reunat tasoittuisivat ja asettuvat kauniisti pallon ympärille.
 
Kuivuneet pallot lakkasin grillitikun päässä pienellä pensselillä. (Oikeasti lakkasin jo osittain kosteita palloja, kun en jaksanut odottaa, mutta ei kerrota kenellekään)
 
Ja sitten vain pujotin neulan avulla pallot kuminauhaan koruksi. Valmis.

10 kommenttia:

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Tuo kylmälaukku on ihana!

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos :)Se on aika hauska. Onneksi en heittänyt pois, vaan rupesin tuunaamaan :)

Maarit Rantanen kirjoitti...

Moikka. Toi on niin hauska idea, että ajattelin tuunata omat kylmälaukkuni myöskin :) Voitko vähän valaista, että millä suhteella ja teitkö itse tuon erikeepperi-vesiseoksen, ja tosta lakasta, että mitä lakkaa se on?

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Tuunaa ihmeessä!Olisipa kiva nähdä valmis työsi :) Liimavesi suhteesta, että lorautin astiaan vettä summassa ja liimaa perään. Jostakin joskus luin, että hyvä suhde olisi 50% ja 50%? Kokemukseni mukaan ei niin tarkkaa ja mieluummin laitan hieman enemmän liimaa, kuin vettä. Lakka oli jokin vanha vesiohenteinen matta remonttilakka, joka loppui ensimmäisen kerroksen jälkeen. En tiedä onko soveltuvaa elintarvikekäyttöön, mutta laukussahan ruuat rasioissa tms. Luulen, että vaatisi useamman kerroksen, jotta tulisi kunnolla kestävä! :) Onnistumisia sinne tuunaukseen!

maiju kirjoitti...

Kyllä on hieno kylmälaukku. Varmasti ei tule toista vastaan. Hieno.

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Hei. Kiitos. Tuleepa hyvä mieli näistä kommenteista :)

Lasienkeli kirjoitti...

Ihana idea!!! Kiitos! Lisäksi ptofiilisi kuvaus tuntuu niin kovin tutulta... :)

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Ihan huippua, jos innostuit:) Tervetuloa toistekin "kylään"

Helmi kirjoitti...

Heippa! Kirjoitan blogiini kuukausittaista Inspiraatioleikekirjasta -postausta, ja tämä kylmälaukkutuunaus on yksi idea, jonka haluaisin siinä esitellä. :) Voisinko mahdollisesti käyttää yhtä kylmälaukkukuvaasi seuraavassa kollaasissani? Laittaisin tietenkin myös linkin takaisin tänne sinun blogiisi ja tähän postaukseen. :)

(Aikaisemmat inspiraatioleikekirjapostaukset löytyvät täältä.)

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

:)