sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän vesimelonikakku

Lehdissä on ollut erilaisia versioita vesimelonikakuista. Kakun idea on, että kokonaisesta melonista leikataan kummatkin päät pois, että saadaan tasainen levy. Kuoret poistetaan ja kakku kuorrutetaan.
 
Minä käytin kakkuuni:

Vesimelonin
Vaahtoutuvaa vanhanajan vaniljakastiketta vaahdotettuna
Maustettua vaniljarahkaa
Rahkaa
Tuoreita marjoja
Tummaa suklaata raastettuna
 
Kakku kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua. Se oli hyvää vielä seuraavanakin päivänä, mutta ulkonäkö on parhaimmillaan juuri tehtynä. Kermasta tulisi varmaan kiinteämpi päällinen, mutta en itse niin kovasti kermasta välitä. Tämä versio ainakin oli syöjiensä mieleen. Tuoreet marjat tekevät siitä herkullisen ja niin kauniin!

2 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Näyttää herkulliselta tuo kakkusi.

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Ja eikun vaan "leipomaan" :)