lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pitsikorut vanhoista tarjotinnauhoista

Käsiini osui kevätsiivouksessani aiemmin kirpparilta ostamiani vanhoja virkattuja pitsejä, ilmeisesti tarjotinnauhoja? Päätin tehdä osasta koruja.
 
 
Kovetin pitsin ensin liimavesiseoksella. Suositeltava suhde liimalle ja vedelle on noin puolet ja puolet kumpaakin. Minä lorautin liimaa summassa pieneen määrään vettä ja sekoitin. Jos seos tuntuu liian löysältä, ainahan voi lisätä liimaa ja uuden kerroksen seosta pitsiin.
 
Lisäsin ensin liimaa pitsin päälle pensselillä, mutta totesin sen olevan hidasta ja liiman asettuvan epätasaisesti. Päädyin laittamaan pitsin liimaseosastiaan. Lopuksi pusersin liian liiman pois.
 
Kauneimman tuloksen varmaankin saisi, jos pitsin saisi pingotettua kuivumaan alustalle. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei pitsi liimaudu kiinni myös alustaan.  Sekin on kokeiltu, en suosittele... :D
 
Liiman kuivuttua pitsi on helppo leikata haluamiinsa osiin. Korvakorut tein pitsikukista lisäämällä niihin korvakorukoukut. Kaulakorussa pujotin pitsirenkaita valmiiseen koruvaijeriin. Hiuskoristeen tein lisäämällä pitsikukan keskustaan napin ja liimaamalla kukan vanhaan pantaan.
 
Erityisesti pannasta tykkään kovasti :)

2 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Elmukelmu alla on hyvä, ei jää kiinni :) oon käyttäny styroxlevyä, siihen saa hyvin neuloja, jos tarve pingottaa. Hienoi koruloi oot tehny!

Laiska nainen innostuu kirjoitti...

Kiitos vinkistä :)