sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Karpaloinen pororieskakakku


Tein isänpäiväksi pororieskakakun muokkaamalla tätä aiemmin tekemääni lohikakkureseptiä. Alkuperäisohje lohikakkuun on Marttojen voileipäkakkukurssilta.

Kakkuun käytin:

4 rieskaa 

(kostutukseen vedellä laimennettua sitruunamehua)

Porotäyte:
1,5 dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
150-200g Kylmäsavustettua pororouhetta
Jauhettua mustaapippuria (karpaloita)
(Lisää poroa vähitellen,  tarkista seoksen suolaisuus)

Munatäyte:

1,5 dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
4 keitettyä munaa
Suolaa
Jauhettua mustaapippuria

Koristeluun:
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
Pororouhetta
Kananmunaa, karpaloita ja rucolaa

Keitä munat koviksi ja jäähdytä.  

Vatkaa koko kermamäärä pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon. Lisää toiseen seoksista pororouhe.

Jaa toinen seoksista vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan seoksista karkeasti murskatut munat ja mausteet.

Maustamaton seos tulee kakun päälle.

Porotäyte tulee kahdelle rieskalle ja munatäyte yhdelle. 

Rieskakakun voi antaa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristella vasta sitten. Näin jälkikäteen lisäisin karpaoita myös täytteeseen tuomaan lisäviv
ahteita. 

Ei kommentteja: