maanantai 22. elokuuta 2016

Rukiinen kanttarelliporopiirakka



Metsät pursuavat nyt kanttarelleja. Tein taas piirakkaa tätä ohjetta mukaillen. Tänään tein sen näin:

Pohjaan käytin vehnäjauhojen sijaan ruisjauhoja.

1 dl perunasosehiutaleita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia 
1 dl vettä

Täyte:
2 dl kiehautettuja kanttarellejä hienonnettuna 
1dl kylmäsavupororouhetta
1/2 dl pakastekarpaloita
2 sipulia 
rasvaa sipulien kuulottamiseen
2 dl ruokakermaa 
2 munaa
2 dl juustoraastetta
(Ripaus suolaa)

Sekoita perunasosehiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin. 

Kiehauta kanttarellit pannulla. Hienonna sipuli ja kuulota pannulla.

Sekoita täyteaineet. Tarkista tarvitsetko suolaa, jos käytät maustettua ruokakermaa. 

Levitä taikina piirakkavuokaan ja sen reunoille. Esipaista noin 5 minuuttia 200 asteessa. 

Kaada täyte pohjalle. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia. 

Resepti karpaloineen ei varmaan ole kaikkien makuun, mutta tälläistä perusohjettahan on helppo muokata mieleisekseen. 

Ei kommentteja: