Metsät pursuavat nyt kanttarelleja. Tein taas piirakkaa tätä ohjetta mukaillen. Tänään tein sen näin:
Pohjaan käytin vehnäjauhojen sijaan ruisjauhoja.
1 dl perunasosehiutaleita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
1 dl vettä
Täyte:
2 dl kiehautettuja kanttarellejä hienonnettuna
1dl kylmäsavupororouhetta
1/2 dl pakastekarpaloita
2 sipulia
rasvaa sipulien kuulottamiseen
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 dl juustoraastetta
(Ripaus suolaa)
Kiehauta kanttarellit pannulla. Hienonna sipuli ja kuulota pannulla.
Sekoita täyteaineet. Tarkista tarvitsetko suolaa, jos käytät maustettua ruokakermaa.
Levitä taikina piirakkavuokaan ja sen reunoille. Esipaista noin 5 minuuttia 200 asteessa.
Kaada täyte pohjalle. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia.
Resepti karpaloineen ei varmaan ole kaikkien makuun, mutta tälläistä perusohjettahan on helppo muokata mieleisekseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti