Täällä on taas käyty viikolla Marttakurssilla innostumassa. Tällä kertaa villiyrttiruokakurssilla. Kurssilla tehtiin mm. huippuhyvää vuohenputkipiirasta, josta tein eilen nokkosversion.
Huomenna tekisi mieli taas lähteä yrttejä keräämään. Täytyy päästä tekemään uusi piirakka, jota tuunata esimerkiksi fetalla.
Ja ei tarvinne sanoa, että yrttien tunnistamiseen ja käsittelyyn kannattaa panostaa, jotta piirakkaa voi hyvillä mielin ja turvallisesti syödä.
Tässä resepti kurssin ohjaajan luvalla!
Pohja:
1 dl perunasosehiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita
1 dl vettä
Täyte:
1 1/2 dl kiehautettuja hienonnettuja vuohenputkia/nokkosta
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
Pinnalle:
Pinjansiemeniä
Pinjansiemeniä
Sekoita perunasosehiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
Kiehauta täytteen villiyrttejä muutama minuutti, purista vesi hyvin pois ja hienonna yrtit.
Hienonna myös sipuli ja kypsennä sitä hetki öljyssä. Minä lisäsin täytteeseen myös tuoretta kesäsipulin vartta ilman öljyssä kypsentämistä.
Sekoita täyteaineet.
Levitä taikina piirakkavuan pohjalle ja reunoille ja paista uuissa 200 asteessa noin 5 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.
Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja lisää pinnalle siemenet. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia.
Suosittelen. Helppoa ja hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti