sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Lohirieska-kakku


Kävin muutamia viikkoja sitten Marttojen voileipäkakkukurssilla. Ja TADAA tässä vihdoinkin on elämäni ensimmäinen itse tehty voileipäkakku! Tein sen rakkaalle isälleni 84 -vuotiskakuksi! Kyllä kalamehellä pitää olla kalakakku. Koristeiden kanssa kävi vähän hassusti, osa kalasta meni maistellessa. Lisäsin myös kakun sisälle vahingossa enemmän lohta, kuin ohjeessa oli. Mutta hyvä tuli näinkin.

Sain kurssin ohjaajalta luvan julkaista kurssin ohjeita blogissani.  Tässä lohirieska-kakun ohje. Alkuperäisohjeeseen tuli tilliä ja raastettua sitruunankuorta, mutta jätin ne pois.



Tähän suomalaiseen rieska-kakkuun tarvitset

4 rieskaa 

(kostutukseen vedellä laimennettua sitruunamehua)

Lohitäyte:
1,5 dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
250g kylmäsavulohta
valkopippuria

Munatäyte:
1,5 dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
4 keitettyä munaa
Suolaa
Jauhettua mustaapippuria

Koristeluun:
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
Lohta, kananmunaa ja erilaisia salaatinlehtiä

Munat keitetään koviksi ja lohi- ja munatäytteet valmistetaan.

Koko kermamäärä vatkataan pehmeäksi vaahdoksi ja joukkoon sekoitetaan tuorejuusto. Seon jaetaan kahteen kulhoon. Toiseen seoksista lisätään lohitäyte.

Toinen seoksista jaetaan vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan seoksista karkeasti murskatut munat ja mausteet.

Maustamaton seos tulee kakun päälle.

Lohitäyte tulee kahdelle rieskalle ja munatäyte yhdelle. Munakerros kannattaa jättää keskimmäiseksi. 

Rieskakakun voi antaa tekeytä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristella vasta sitten. Meillä kakkua kyllä syötiin muutaman tunnin tekeytymisen jälkeen ja hyvää oli. 

Voileipäkakuista tykkäämätön mieskin kehui rieskakakkua parhaimmaksi voileipäkakuksi mitä on syönyt. Johtui varmaan sitä, ettei rieskapohja menee niin hötöksi, kuin pehmeästä leivästä tehty? Tai sitten muru vain halusi ilahduttaa. 

Mutta kokeiltaa ja päättäkää itse onko hyvää. 

Ei kommentteja: